4 Mart 2014 Salı

Hisse senedi alma zamanı!







Ünlü yatırımcı Warren Buffett, Ukrayna'daki krizin piyasalar üzerinde yarattığı baskının hisse almasına engel olmadığını ve İkinci Dünya Savaşı'nda bile hisselerin yükseldiğini söyledi.
Rusya'nın Kırım'ı işgaliyle piyasaların yeni bir belirsizliğe sürüklenmesinin ardından ünlü yatırımcı Warren Buffett'tan yatırım tavsiyesi geldi.
CNBC'de "Squawk Box" programına katılan Buffett, Ukrayna'daki krizin piyasaları baskı altına almış olmasının hisse almasına engel olmadığını söyledi. Buffett, "(Pazartesi sabahı) uyandığımda Londra borsasında aldığımız bir hisseye baktım. Hissenin düştüğünü gördüm ve iyi hissettim. Bu şirketin hisselerini Cuma almaya başlamıştık ve kesinlikle almaya devam edeceğiz" dedi.
SAVAŞTA PARANIN DEĞERİ DÜŞER
Ukrayna'da savaş çıkması halinde dahi hisse almaya devam edeceğini söyleyen Buffett, "Eğer savaşa girersek emin olabileceğiniz tek şey paranın değerinin düşeceğidir. Savaş sırasında yapmak isteyeceğiniz son şey elinizde para tutmak olmalı. Onun yerine çiftlik, ev ya da hisse senedi sahibi olmak gerekir" şeklinde konuştu. Buffett, İkinci Dünya Savaşı sırasında dahi hisse piyasalarının yükseldiğini söyledi.
İLK HİSSEMİ PEARL HARBOR'DAN SONRA ALDIM
Yatırım hayatında ilk hissesini 1942 yılında Japonya'nın ABD'nin Pearl Harbor limanına yaptığı saldırıdan sonra aldığını söyleyen Buffett, "O zaman da makro durum çok iyi görünmüyordu" dedi.
 
vatan finans haberi